Zeebrugs bedrijf levert uitrusting voor nieuwe mijnenjagers

2/08/2020, 14:18
De Belgische mijnenjager M924 Primula
© Defensie
Shares138

Het Zeebrugse bedrijf Brusselle Carral Marine (BCM) zal de scheepsdekuitrusting leveren voor de twaalf mijnenjagers die België en Nederland samen bestellen. Dat meldt Belgium Naval &Robotics (BNR), het consortium van de Franse bedrijven Naval Group en ECA-Robotics die het contract van 2,2 miljard euro vorig jaar binnenhaalden.

Kership, de joint venture van Naval Group en de Franse scheepswerf Piriou die de mijnenjagers in opdracht van BNR bouwt, selecteerde Brusselle Carral Marine begin deze week voor de scheepsdekuitrusting. Concreet zal het Zeebrugse bedrijf instaan voor het ontwerp, de bouw en de levering van elektrisch aangedreven anker- en afmeerlieren voor de twaalf mijnenjagers.

Zes van de schepen zijn bestemd voor de Belgische marine en de overige zes voor de Nederlandse marine. Ze worden onder meer uitgerust met drones die zowel onderwater, als aan de oppervlakte en in de lucht kunnen worden ingezet voor mijnenbestrijding. De eerste levering is gepland voor 2024.

Kership, de joint venture van Naval Group en de Franse scheepswerf Piriou die de mijnenjagers in opdracht van BNR bouwt, selecteerde Brusselle Carral Marine begin deze week voor de scheepsdekuitrusting. Concreet zal het Zeebrugse bedrijf instaan voor het ontwerp, de bouw en de levering van elektrisch aangedreven anker- en afmeerlieren voor de twaalf mijnenjagers.Zes van de schepen zijn bestemd voor de Belgische marine en de overige zes voor de Nederlandse marine. Ze worden onder meer uitgerust met drones die zowel onderwater, als aan de oppervlakte en in de lucht kunnen worden ingezet voor mijnenbestrijding. De eerste levering is gepland voor 2024.

Source: Belga