Voormalig F16-piloot en korpsoverste vliegbasis Kleine Brogel publiceert ‘Het droneboek’

16/08/2020, 11:00
Her droneboek, André Jansens
Shares170

Kolonel-vlieger SBH o.r. André Jansens lanceert eerdaags ‘Het droneboek’. Een boekwerk van ruim zevenhonderd pagina’s dat, zoals de titel al doet vermoeden de lezer meeneemt in de wereld van onbemande luchtvaartuigen.

Jansens is voormalig piloot van de Belgische Luchtmacht. Hij vloog achtereenvolgens Thunderstreak, Mirage en F-16 en was actief als vlieginstructeur. Als Kolonel-Vlieger-Stafbrevethouder was hij korpsoverste van de basis in Kleine Brogel. Eerder publiceerde hij 60 jaar vliegen in Weelde, waarin hij de historiek schetst van het militaire vliegveld van zijn geboortedorp.

De drone is een begrip geworden dat in vele gedaanten en onder diverse namen de aandacht opeist. Naast de aanvankelijk vooral militaire toepassingen van het onbemande vliegtuig worden inmiddels vele andere mogelijkheden van de drone ontwikkeld.

Het traject van het luchtvaartuig tijdens vijandelijkheden, dat al meer dan een eeuw geleden begon, is vrijwel onbekend. De drone heeft vanaf de eeuwwisseling tijdens lokale conflicten een doorbraak geforceerd. De technologische vooruitgang blijft enorme mogelijkheden bieden. De burgerlijke toepassingen van de drone worden almaar uitgebreider ingezet in steeds meer aspecten van de samenleving. Het verhaal van de drone zit vol verrassingen. Zijn toekomst wordt met de dag nog boeiender. Dankzij een haast onuitputtelijk arsenaal aan bronnen plaatst de auteur de wereld van de drones in een uniek daglicht.

‘Het droneboek’ is te bestellen via drekedrone@gmail.com. Bij bestelling en betaling VOOR 30 september bedraagt de kostprijs per exemplaar €62, exclusief verzending. Nadien wordt dat €67.