Vijf legervliegtuigen vliegen donderdag over ons land als eerbetoon aan zorg

29/12/2020, 12:07
Marchetti
Shares4.9k

Als eerbetoon aan het zorgpersoneel en om mensen die eenzaam zijn een hart onder de riem te steken zullen op donderdag 31 december vijf Marchetti’s van het Red Devils Team van de Luchtcomponent een vlucht over België maken. Dat meldt de persdienst van Defensie dinsdag. Het gaat om een initiatief van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).

Enkele zorgverstrekkers worden met deze vlucht in de bloemetjes gezet en nemen plaats als passagier. De toestellen zullen gedurende twee uur een groot aantal ziekenhuizen en woonzorgcentra overvliegen. Wegens het vliegbereik van de SF260 Marchetti’s zullen de toestellen niet over de provincies Luxemburg en West-Vlaanderen vliegen.

“Ik heb aan Defensie gevraagd een symbolische actie te organiseren voor al die mensen die zich solidair inzetten voor anderen, zoals het zorgpersoneel. Daarnaast compenseert deze vlucht over ons land ook een beetje het gebrek aan het nationaal vuurwerk, dat dit jaar niet kon doorgaan door de coronacrisis”, meldt Dedonder.

Source: Belga