Veel interesse voor jobdag van de Marine in Zeebrugge

4/10/2020, 17:44
581

Ze werden ingedeeld in verschillende tijdssloten en in groepjes rondgeleid. Er was een onthaalmoment, een rondleiding door de kazerne met een bezoek bij Dovo, de Special Forces die aan boord ingezet worden in de strijd tegen de piraterij, een demo van de eigen brandweer en een bezoek aan boord van het Ready Duty schip de Pollux die steeds kan ingezet worden. Na de rondleiding was er nog een gesprek gepland waarbij personeel van het Infocentrum aftast of ze interesse hebben voor een job en voor welke functie ze willen gaan. Naast de marine waren er ook twee bedrijven te vinden die samenwerken met de Marine en ook personeel zullen nodig hebben. Eén van die bedrijven is actief in de dronesector.

De 22-jarige Yarno Viaene uit Knokke-Heist is momenteel op zoek naar een job. De coronacrisis maakt het hem niet gemakkelijk. Hij is afgestudeerd als industrieel ingenieur aan de KU campus Brugge. “Ik heb interesse in de vacatures van die privé bedrijven, maar ook een job als technisch officier bij de Marine zou ik overwegen. Ik ben nu drie maanden volop aan het solliciteren en wil aan de slag kunnen gaan of perspectief hebben. Nu vragen ze overal ervaring ofwel kunnen ze door de coronacrisis nog niemand aanwerven. Ik weet wel niet of die buitenlandse opdrachten iets zouden zijn voor mij. Daar twijfel ik nog over. Bij het bedrijf van de drones zochten ze een quailty engineer”, vertelt Yarno.

De 25-jarige Axelle Rollier uit Kortemark en de 21-jarige Angie Denaeyer uit Ichtegem trokken samen naar de jobdag in Zeebrugge. “Ik heb echt wel interesse in een job bij de Marine. Vorig jaar ben ik hier ook al geweest op een jobdag. Mijn interesse blijft dus. Ik ben niet bang om te moeten varen. Het bezoek aan boord van de Pollux was bijzonder interessant. Het was een interessante rondleiding”, vertelt Angie. Axelle wil niet altijd in een fabriek blijven werken en is ook vol interesse in een job bij Defensie. Ze wil het liefst bij de Marine aan de slag kunnen. “Na de rondleiding konden we met de mensen van het Infocentrum praten over de mogelijkheden en het was een interessant gesprek”, vertelt Axelle. De 17-jarige Lucas Jacobs was met zijn vader naar de jobdag gekomen. Hij komt uit Heist-op-den-Berg en wou weten welke jobs ze allemaal aanbieden bij de Marine. Hij is nog student, maar denkt toch al aan een job bij de Marine. “Ik zou graag de functie doen als dekofficier. Dat trekt mij bijzonder aan. Het was een bijzondere boeiende rondleiding waarbij ik meteen een beeld heb gekregen wat de Marine allemaal doet en over welke middelen ze beschikken. Ik zie de zeevaart absoluut zitten”, vertelt Lucas.Bij de Marine in Zeebrugge waren ze tevreden met de grote opkomst.(SR)