Tweede dag paradrop op rij lokt honderdtal nieuwsgierigen naar Moorsele

9/04/2021, 18:58
Paradrop Moorsele
Shares137

Veel later dan gepland is vrijdag op en rond het militair vliegveld van Moorsele opnieuw een rondje paradroppen afgewerkt. Tientallen kijklustigen, vaak voorzien van fototoestellen met knoerten van lenzen, woonden het spektakel bij.

Mechanische problemen met de C-130 Hercules waren naar verluidt de oorzaak van het feit dat niet ’s voormiddags maar wel pas rond 13.30 uur het imposante vliegtuig voor de eerste keer kwam overgevlogen in Moorsele. Daarmee werd het geduld van de wachtenden beloond. In totaal 11 parachutisten werden gedropt, minder dus dan donderdag. Voor één van hen was het meteen ook de laatste sprong voor zijn pensioen, hoewel de man daar zelf officieel niks over kwijt wou.

Adieu op geringe hoogte

Na een dik uur was de laatste sprong een feit. De C-130 maakte vervolgens nog één rondje en kwam extra laag overgevlogen vooraleer het toestel weer koers zette naar de militaire luchthaven van Melsbroek. De komende dagen zijn geen dergelijke oefeningen meer gepland. Dat er vooral vrijdag behoorlijk wat nieuwsgierigen kwamen opdagen in Moorsele, was voor de politie aanleiding om een oogje in het zeil te houden in het kader van de coronamaatregelen. Alles verliep echter naar wens. Na het symbolische adieu van de C-130 verliet iedereen rustig het terrein.