Tweede aflevering van ‘Kamp Waes’ herhaalt topscore van 1,5 miljoen kijkers

16/12/2019, 04:08
Kamp Waes: Special forces-operatoren Fly en Stijn verwelkomen Tom Waes
© VRT

Afgelopen zondag zaten gemiddeld 1.475.028 kijkers gekluisterd aan tv voor de tweede aflevering van ‘Kamp Waes’, het nieuwe programma op één waarin Tom waes 15 burgers volgt die een week lang recruteringstesten van de Belgische Special Forces ondergaan.

Daarmee houdt ‘Kamp Waes’ een flinke voorsprong op ‘De Twaalf’, dat met gemiddeld 967.387 kijkes een tweede plaats bekleedt.

Milling

In deze tweede aflevering moesten de kandidaten onder meer ‘the milling’ ondergaan, waarbij ze drie minuten lang in de ring moesten standhouden tegen een medogenloze vechtsportinstructeur. En maakten ze kennis met de beruchte “Poids Morals“, extra gewichten die de kandidaten moeten meezeulen wanneer ze buiten de lijntjes kleurden.

Ook stond er een orientatie oefening bij nacht op de agenda. Daarbij moesten de kandidaten zich nagenoeg zonder slaap een weg banen door de bossen van de Hoge Venen, van het Signaal van Botrange naar het militaire kamp van Elsenborn.

Met de score van nagenoeg 1,5 miljoen kijkers, weet ‘Kamp Waes’ het succes van de eerste aflevering te herhalen. Toen haalde het programma gemiddeld 1.494.074 kijkers.

Source: Belgian Defence News