Twee mannen opgepakt voor grote diefstal van militair materiaal

29/02/2016, 09:50
Kogels en kogelhulzen

De lokale politie MidLim heeft vrijdagavond twee mannen uit Lummen en Lommel gearresteerd wegens de diefstal van een grote hoeveelheid militaire materialen. Een 40-jarige man uit Lummen is zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, aangehouden en opgesloten. De 33-jarige man uit Lommel is voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Dat maakte de lokale politie MidLim maandag bekend.

Militaire kleding en bivakmutsen
De politie kreeg vrijdagavond melding van een verdacht voertuig op de Hovenstraat in Zutendaal. Bij controle was er niemand in de camionette aanwezig. Omwille van het tijdstip en de locatie, een onverlichte, doodlopende bosweg vlakbij het militair domein van FN Herstal, besloot de politie om de bestelwagen vanop een afstand in het oog te houden.

Enkele uren later zagen de politiemensen toch beweging. Het voertuig reed richting Wiemesmeer (Zutendaal). Op het kruispunt van de Asserweg met de Leutsestraat hield de politie de camionette tegen. In de laadruimte troffen de agenten metalen kisten voor de opslag van munitie, twee kruiwagens, militaire kleding en bivakmutsen aan.

Munitie, kop van een obus
De twee inzittenden uit Lummen en Lommel droegen zelf ook militaire kleding. De twee werden in de boeien geslagen en voor overgebracht naar het politiekantoor in Genk. Bij een huiszoeking bij de man in Lummen vond de politie een grote hoeveelheid militair materiaal, zoals munitiekisten, verschillende soorten munitie, traangas en de kop van een obus.

De ontmijningsdienst van het leger Dovo maakte de obus onschadelijk. Er werden ook vijftien wapens, waarvan een deel onvergund, ontdekt. In de woning in Lommel lag een aantal patronen. De politie MidLim doet verder onderzoek om de herkomst van de aangetroffen materialen te achterhalen.

Source: Belga