Tom Waes denkt aan tweede seizoen ‘Kamp Waes’: “Als we het beter kunnen maken, waarom niet?”

8/01/2021, 08:41
Kamp Waes: Tom Waes bij de Belgische Special Forces Group
© J. Jacobs

‘Reizen Waes’ was al langer een vaste waarde, maar ook met zijn programma ‘Kamp Waes’ kon Tom Waes (52) vorig jaar maar liefst twee miljoen Vlaamse kijkers verleiden. In de reeks werden vijftien Vlamingen die door Tom werden geselecteerd een week lang uitgedaagd door de Special Forces, maar komt er ook een tweede seizoen?

“Ik schiet dat plan zeker niet af”, klinkt het in Gazet van Antwerpen. “Als we het beter kunnen maken dan vorige keer, waarom niet? Maar dan moet het Belgisch leger opnieuw op de kar springen. Laten we zeggen dat de besprekingen lopende zijn.”

In Dag Allemaal had Tom Waes nochtans eerder al zijn twijfels uitgesproken over een tweede seizoen. “Ik denk dat het heel moeilijk is een vervolgreeks te maken die minstens even straf is”, zei hij toen. “Alles wat ‘Kamp Waes’ goed maakte, is ook wat ervoor zorgt dat er geen tweede seizoen kan komen. Je ziet dat ook bij andere soortgelijke programma’s.”

“De kandidaten worden almaar gespierder, de proeven worden almaar zwaarder, en het programma wordt almaar voorspelbaarder”, vervolgde hij. “Als je het nu nog eens doet, maak je er een spelletje van. En het werkt alleen maar als het geen spelletje is. Ik voel hoe ‘Kamp Waes’ aan mij blijft kleven, maar het zal een héél straffe pitch moeten zijn voor er een vervolg komt.”