Slecht nieuws voor de fans van Kamp Waes: wellicht geen tweede seizoen

4/02/2020, 04:31
Stijn en Fly
© VRT

Kamp Waes is alweer een kijkcijfersucces voor televisiegezicht Tom Waes. Gans Vlaanderen is in de ban van het nieuwste kijkcijferkanon op zondagavond. Toch is de toekomst van het programma onzeker. In Dag Allemaal en Knack spreekt Tom Waes immers zijn twijfels uit over een tweede seizoen.

“Vlaanderen heeft kennisgemaakt met de bijzondere wereld van de Special Forces,” klinkt het bij Waes in het weekblad. “Ik denk dat het heel moeilijk is een vervolgreeks te maken die minstens even straf is.”

“Alles wat Kamp Waes goed maakte, is ook wat ervoor zorgt dat er geen tweede seizoen kan komen. Je ziet dat ook bij andere soortgelijke programma’s. ‘SAS: Are You Tough Enough?’ is aan zijn tiende seizoen bezig. De kandidaten worden almaar gespierder. De proeven worden almaar zwaarder. En het programma wordt almaar voorspelbaarder. Als je het nu nog eens doet, maak je er een spelletje van. En het werkt alleen maar als het geen spelletje is. ”

Toch wil hij een tweede seizoen evenmin uitsluiten. “Ik voel hoe Kamp Waes aan mij blijft kleven. (maar) het zal een héél straffe pitch moeten zijn voor er een Kamp Waes 2 komt. ”

Source: Knack en Showbizzsite