Ruim vijfduizend inschrijvingen voor "Waes zoekt Special Forces", waarbij één opvallende

4/02/2019, 08:05
Belgische soldaat in de sneeuw
© 1 C / 1 Gr

Het loopt storm voor Kamp Waes, waarin Tom Waes (50) deelnemers laat proeven van de opleiding van de Special Forces van het Belgische leger. Na drie weken zijn er meer dan vijfduizend inschrijvingen, waarbij één opvallende.

Minstens 18 jaar zijn, sportief en in topconditie: dat zijn de vereisten om mee te doen aan Kamp Waes. In dat nieuwe Eén-programma mogen burgers deze zomer proeven van de opleiding van de Special Forces van het Belgisch leger. Een loodzware opleiding waarin er meer falen dan slagen, maar toch hebben ruim vijfduizend Vlamingen zich al ingeschreven.

Eén van hen is Dries Van Langenhove, oprichter van de extreemrechtse organisatie Schild & Vrienden. Op Facebook vertelt hij dat duizenden mensen hem aanspoorden om zich in te schrijven. “Ik ben gefascineerd door avontuur en uitdagingen. Het blijft natuurlijk een programma van de VRT. Of die mij goed gezind zijn, valt af te wachten.”

De inschrijvingen voor Kamp Waes lopen nog tot einde februari. Volgens Tomas Van Uffelen van productiehuis De Mensen is fysieke paraatheid niet de enige vereiste: “We kijken ook naar doorzettingsvermogen, stressbestendigheid en de vaardigheid om motivatie te halen uit jezelf.”

Na een eerste selectie op papier worden de kandidaten fysiek ­getest. “Als iemand ­beweert dat hij marathons loopt, nemen we dat niet zomaar voor waar aan.”

UPDATE: Inmiddels heeft de VRT gereageerd op de sollicitatie van Van Langenhove. “We zijn nog niet aan de selectie van de kandidaten begonnen. Wat we wel al kunnen zeggen, is dat we voor dit programma niet op zoek zijn naar politici die op nationaal niveau in het politiek debat actief zijn. Daarvoor hebben we andere programma’s, waarin ze uiteraard welkom zijn”, klinkt het bij de openbare omroep.

Source: Nieuwsblad (tdl)