Rugzak met munitie gevonden tijdens zoektocht naar Jürgen Conings

10/06/2021, 11:44
Jurgen Conings
Shares365

Tijdens de gerichte zoekactie woensdag zouden de militairen en speciale eenheden een rugzak met daarin een aanzienlijke hoeveelheid munitie gevonden hebben. Het zou een aanwijzing in de zoektocht naar Jürgen Conings kunnen zijn.

Bij de gerichte zoekactie van afgelopen woensdag zou een zwarte rugzak gevonden zijn met daarin een aanzienlijke hoeveelheid munitie, alsook een aantal heel concrete spullen die erop zouden wijzen dat het om de rugzak van Jürgen Conings gaat. Het zou dus kunnen gaan om patronen die in het bezit zijn geweest van Conings. Bij het federaal parket kan het nieuws echter (nog) niet bevestigd worden en luidt het dat als er bruikbare elementen gevonden worden deze eerst naar het labo moeten om verder te onderzoeken.

Waar de rugzak zou gevonden zijn is niet bekend, maar de ontdekking dateert, zo valt bij bronnen op te tekenen, van woensdagnamiddag. Vandaag wordt alvast opnieuw gezocht naar de Limburger die in afscheidsbrieven dreigingen uitte en daarom verdacht wordt van mogelijke terreurplannen.

Sinds 18 mei is de 46-jarige korporaal uit Lanklaar de meest gezocht man van het land. De voorbije weken vonden zeer grote en kleinere zoekacties plaats. Zijn auto, met daarin vier van het leger gestolen raketwerpers en deel van de munitie, werd meteen teruggevonden. Een machinegeweer, pistool en kogels bruikbaar voor beide vuurwapens werden wel door de voortvluchtige meegenomen.

Conings liet zijn grijze Audi Q5 achter in het Dilserbos, aan het domein Heuvelsven. Dat ligt vlakbij de woonplaats van de veertiger. Donderdagochtend trokken opnieuw militairen naar de vindplaats van zijn wagen. In en rond de wijk Groot Homo in Lanklaar, waar de toegang tot Heuvelsven is, rijdt het Belgische leger af en aan.