Respectloos: “Man probeerde beelden van levenloze lichaam Conings te verkopen aan Duits mediabedrijf”

21/06/2021, 17:22
Jurgen Conings
Shares118

Er is een strafdossier geopend naar de man die zou geprobeerd hebben beelden van het levenloze lichaam van terreurverdachte en extreemrechtse militair Jürgen Conings te verkopen aan een Duits mediabedrijf. Dat meldt het federaal parket. 

Het strafdossier is in handen van het parket van Limburg en de betrokkene werd al verhoord door de politie. Het mediabedrijf in kwestie is de uitgever van de grootste krant van Duitsland.  Op de site van de bewuste krant is deze namiddag een foto te zien van Conings in zijn uniform. Ook is een wapen te zien. Er is tevens een video beschikbaar.

Het levenloze lichaam van Jürgen Conings werd zondagochtend aangetroffen in het Nationaal Park Hoge Kempen. Het waren twee mountainbikers die het lichaam aantroffen toen hun aandacht werd getrokken door een sterke geur van ontbinding.

“Eén van hen is het bos binnengegaan tot ongeveer 300 tot 400 meter afstand van het pad”, zegt het federaal parket. “Daar heeft hij het levenloze lichaam van Jürgen Conings aangetroffen.”

Volgens het federaal parket heeft die man beelden gemaakt van het lichaam, die hij nadien lijkt te hebben aangeboden aan het mediabedrijf. “Deze persoon is vervolgens verhoord door de politie”, gaat het federaal parket verder. “De procureur des Konings van Limburg heeft voor deze feiten een apart strafdossier geopend.” De andere fietser heeft onmiddellijk de politie verwittigd.

Het lichaam bevond zich in een bijzonder dichtbegroeid en moeilijk bereikbaar deel van het bos, onder aan een boom en op een helling, waarop het zicht werd versperd door varens, aldus nog het federaal parket.

Het federaal parket maakte eerder deze middag bekend dat de militair – die voor het laatst op 17 mei werd gezien – zich van het leven heeft beroofd met een vuurwapen. Dat blijkt uit forensisch onderzoek door de onderzoeksrechter.

Source: Het Laatste Nieuws (mvdb)