Quadrijders op militair schietterrein zijn quads kwijt

28/05/2020, 08:17
Quadrijders op militair terrein zijn quads kwijt
© Archiefbeeld

Op het militair schietterrein in Houthalen-Helchteren zijn afgelopen zondag twee quadrijders op heterdaad betrapt. De militaire politie en het Agentschap Natuur en Bos namen de twee quads meteen in beslag in het wolvengebied. Vlaams minister van Handhaving en Omgeving Zuhal Demir laat in een reactie weten dat er zwaar wordt opgetreden tegen de overtreders. Het is nu aan de procureur om te beslissen wat met deze quads en de overtreders verder dient te gebeuren.

August, Noëlla en de welpjes hebben momenteel rust nodig zodat de welpjes kunnen aansterken. Daarom houden de politie en Natuur en Bos controleacties in het wolvengebied. Tijdens een van de controles zijn twee quadrijders betrapt, hun voertuigen werden meteen in beslag genomen.

“Recent stelden we ook al de onvoorstelbare aanwezigheid van fotografen vast in het gebied. Dergelijke sensatiezoekers hebben niets verloren in het wolvengebied. Onze handhavers treden hier streng tegen op, doen inspanningen om de overtreders te identificeren en maken pv’s op,” schrijft minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) in een Facebookpost. “Dit alles bewijst dat onze beslissing om te investeren in bescherming door handhaving werkt. We blijven ons verhoogde toezicht op het terrein dan ook waar maken door een combinatie van ons uitgebreid cameranetwerk, de aanwezigheid van onze toezichthouders op het terrein en vele gerichte controleacties. Ik kan het niet genoeg herhalen: de wolf is een beschermde diersoort. Laten we samen de moeite doen om deze dieren te beschermen, door ze rust te gunnen.”

Ook de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel wil benadrukken dat het levensgevaarlijk is om zich op het schietterrein te begeven.

TVL