Paracommando’s brengen militair salut voor Kevin: “Hij wordt erelid van onze vereniging”

25/04/2021, 16:14
Para-commando's brengen groet aan kevin
Shares11k

Een opmerkelijke steunbetuiging was er zondagvoormiddag voor Kevin Janssen, de jongeman met een beperking die slachtoffer werd van zinloos geweld. En 50-tal paracommando’s op de motor verzamelden voor zijn woning in Lommel en brachten daar een militaire groet.

In Lommel-Barrier weerklonk zondagochtend het geronk van een 50-tal motoren die zich opstelden voor de woning van Kevin. Het initiatief ging uit van de Paracommando Vriendenkring Limburg.

“We zijn een vereniging van actieve, maar ook voormalige paracommando’s. En we waren allemaal aangedaan door wat Kevin die als vrijwilliger aan de slag was, is overkomen”, vertelde voorzitter Eric Coenen. “We willen daarom op symbolische wijze met deze motorrit tonen dat we hem een hart onder de riem steken.”

De paracommando’s brachten een indrukwekkend militair salut aan Kevin die buiten een kijkje kwam nemen. Een delegatie overhandigde hem enkele geschenken waaronder de typisch rode baret. “En die krijgt niet iedereen, die moet je echt wel verdienen. Daarnaast wordt Kevin erelid van onze vereniging en zal hij worden uitgenodigd op activiteiten.”

Kevin genoot duidelijk van de erkenning, maar zijn familie last nu een rustpauze in. Ook bleek dat bij momenten van solidariteit het niet altijd gemakkelijk is om de coronamaatregelen te respecteren. “We zijn heel dankbaar, maar voor Kevin is dit vermoeiend. Vandaag is dan ook een prachtig hoogtepunt en het moment om even een pauze te nemen”, stelt Zoë Snoeks, de schoonzus van Kevin die het overzicht bewaart.

“Normaal was er volgende week op 2 mei een solidariteitsrit van trucks, Amerikaanse wagens en moto’s gepland. Het aantal deelnemers was al opgelopen tot ruim duizend. Door de coronacijfers gaf de gouverneur een negatief advies, wat volledig te begrijpen is. Daarom wordt het gebeuren verschoven naar augustus. We vermoeden dat het aantal deelnemers tegen dan nog zal stijgen.”

Source: HBVL