Nieuwe legerkazerne komt alvast niet in Aalst: “Gesprekken zijn gestopt”

22/09/2021, 14:05
Paracommando's

Er komt zeker geen militaire kazerne in Aalst. Dat zei schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt (N-VA) maandagavond op de gemeenteraad nadat vorige week gebleken was dat de federale overheid Aalst, Sint-Niklaas en Aalter overwoog als locatie voor een nieuwe kazerne. “Dat is zeker niet aan de orde. De gesprekken zijn gestopt”, zei Verdoodt.

De vraag over de kwestie kwam van Els Van Puyvelde (VB). “Mijn verbazing was groot toen ik hoorde dat onze stad misschien uitgekozen wordt om een militaire kazerne te bouwen. We hopen dat we niet weer voor voldongen feiten gesteld worden zoals bij het forensisch psychiatrisch centrum”, aldus Van Puyvelde, die zei niet tegen een kazerne te zijn maar wel een goede communicatie vroeg. Ze vroeg ook of een locatiestudie dan nodig is.

“Er zijn geen gesprekken met de Regie der Gebouwen”, antwoordde schepen van Ruimtelijke Ordening, Caroline Verdoodt (N-VA). “Een jaar geleden werd ons de vraag gesteld door de militaire diensten, maar die gesprekken zijn gestopt. Als er een kazerne zou komen, dan is een locatiestudie zeker nodig en houden we gemeenteraadsleden hiervan op de hoogte. Maar momenteel is dit niet aan de orde.”

Eerder had ook burgemeester D’Haese (N-VA) al gezegd dat Aalst geen grond voorhanden heeft en dat een kazerne wel veel ruimte inneemt maar niet onmiddellijk tot veel tewerkstelling leidt.