‘Misschien was het de Belgische luchtmacht’: Netanyahu grapt na raketaanval in Syrië

14/02/2020, 10:10
F-16 FA-102 van de Belgische luchtmacht
© Cuppens

De Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu weigert commentaar te geven bij de aan Israël toegeschreven raketaanval die in Syrië aan zeven mensen het leven heeft gekost. ‘Misschien was het de Belgische luchtmacht’, zo probeerde hij bij wijze van grap de vragen over het onderwerp te ontwijken.

Bij een raketaanval nabij de Syrische hoofdstad Damascus zijn in de nacht van donderdag op vrijdag minstens zeven strijders gesneuveld. Er stierven drie soldaten van het regeringsleger en vier leden van de Iraanse Revolutionaire Garde.

Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR), dat vanuit het Verenigd Koninkrijk de oorlog in Syrië monitort, heeft de aanval toegeschreven aan Israël.

Het Israëlische leger weigert commentaar te geven. En ook eerste minister Benjamin Netanyahu wil niet verder ingaan op het incident. Volgens verschillende Israëlische media maakte hij er zich vanaf met een kwinkslag. “Ik weet niet wat er vannacht gebeurd is. Misschien was het de Belgische luchtmacht”, zo wordt hij geciteerd door onder meer The Jerusalem Post en The Times of Israel.

Source: Belga