Militairen uit Leopoldsburg en Peutie helpen 700 jongeren testen op corona

23/01/2021, 12:03
Shares120

Tien ambulanciers en twee verpleegkundigen van Defensie testen op dit moment vooral schoolkinderen en -jongeren in de Trudo-sporthal aan de Veemarkt in Sint-Truiden. Het betreft militairen uit de kazernes van Leopoldsburg en Peutie.

“Gisteren hebben we aan Defensie de vraag gesteld omdat we zelf niet genoeg verpleegkundigen konden mobiliseren voor het weekend. En kijk, …” toont burgemeester Veerle Heeren, ter plekke in de sporthal. 66 leerlingen en leerkrachten uit drie basisscholen in Sint-Truiden testten eerder al positief, waarvan 19 alleen al gisteren.

“Deze namiddag kennen we deels al bijkomende resultaten van gisteren. Het feit dat we drie scholen in quarantaine hebben geplaatst is de enige juiste beslissing geweest, blijkt nu”, zegt Heeren.

“Er zijn duidelijk aanwijzingen dat de zeer besmettelijke UK-variant meegenomen is door mensen die op reis zijn geweest. Vandaag komen meer dan 700 kinderen en jongeren die allemaal hun tijdslot hebben meegekregen. Testen, tracking en in quarantaine gaan, dat is de boodschap die we meegeven.”

Source: Nieuwsblad (jbx)