Man in kritieke toestand uit zee gehaald door NH90-reddingshelikopter

18/05/2021, 20:33
NH-90 NFH
© BAF (Moors)

In Oostende is dinsdag iets voor 20 uur een man in kritieke toestand uit zee gevist door de NH90-reddingshelikopter, ter hoogte van Thermae Palace. Het slachtoffer werd met de heli naar het AZ Sint-Jan in Brugge overgebracht.

Een bewoner van op een appartement op de Zeedijk zag iets voor 19 uur hoe een man in zee ging en in de problemen kwam, ter hoogte van een golfbreker. Plots was de persoon niet meer zichtbaar. De bewoner alarmeerde de hulpdiensten. Het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) stuurde de NH90-helikopter van de Koksijdse luchtmachtbasis, de brandweer met hun sloep en terreinwagen en schepen van de kustwacht en de scheepvaartpolitie uit om te gaan zoeken. Aan de waterlijn werden kledij en de portefeuille van het slachtoffer gevonden.

De man zelf was echter bijna een uur onvindbaar en dreef af. Hij werd uiteindelijk ter hoogte van Thermae Palace gespot door de heli, nabij de branding. De heli liet een van de manschappen afdalen met de winch om het slachtoffer op te hijsen. De toestand van de man zou kritiek zijn. Hij werd meteen naar het AZ Sint-Jan in Brugge overgevlogen voor dringende medische zorgen.

Source: Het Laatste Nieuws (Bart Boterman)