Lichaam Jürgen Conings gevonden in Dilserbos

20/06/2021, 13:37
Jurgen Conings
Shares774

Het zondag gevonden lichaam in het Belgisch Nationaal Park Hoge Kempen is inderdaad van de voortvluchtige militair Jürgen Conings. Dat heeft de Belgische minister van Defensie Ludivine Dedonder bevestigd. Ze liet ook weten dat haar gedachten uitgaan naar de familie van Conings.

Eerder werd al het vermoeden uitgesproken dat het lichaam van de 46-jarige man was, die na zijn verdwijning op 17 mei als gevaarlijk werd beschouwd en daarvoor al vanwege extreemrechtse ideeën op de lijst van potentieel gevaarlijke extremisten stond.

Het federaal parket in Brussel meldde eerder dat Conings volgens de eerste onderzoeksresultaten met een vuurwapen zelfmoord heeft gepleegd. Hij had voor zijn verdwijning vuurwapens en munitie meegenomen van zijn werk. De autoriteiten hebben sindsdien twaalf militairen met extreemrechtse sympathieën de toegang tot wapendepots ontzegd.

Het lichaam werd gevonden door Johan Tollenaere, de burgemeester van Maaseik. Hij vertelde aan Belgische media dat hij tijdens het mountainbiken een lijkgeur waarnam op een plek waar weinig mensen komen en vervolgens direct de politie inschakelde. In andere delen van het nationaal park in de Belgische provincie Limburg, grenzend aan Nederland, werd verscheidene keren zonder succes naar Conings gezocht.