‘Kamp Waes’ verbreekt eigen kijkcijferrecord: vierde aflevering haalt 1,7 miljoen kijkers

6/01/2020, 03:49
Matthieu Bonne neemt deel aan de special forces proeven in Kamp Waes
© VRT

Met gemiddeld 1.697.315 kijkers was ‘Kamp Waes’ wederom het best bekeken programma van de zondagavond. Met deze vierde aflevering verbrak het populaire programma ook zijn eigen kijkcijferrecord met zo’n 200.000 extra kijkers.

In ‘Kamp Waes’ daagt Tom Waes 15 gewone burgers uit om een week lang opgeleid te worden door de Special Forces van het Belgische leger. Al bijna 50.000 andere mensen kregen de sportmicrobe ook te pakken en schreven zich in voor het trainingsschema “Start to Kamp Waes”, een initiatief van Eén.

Geen lachertje, die loodzware proeven van de Special Forces in Kamp Waes. Zelfs doorwinterde marathonlopers hebben in het Eén-programma alle moeite om de elitesoldaten bij te benen. Haalbaarder zijn de fysieke testen van de gewone grondtroepen.

In acht weken zou “Start to Kamp Waes” ervoor zorgen dat de deelnemende sportievelingen helemaal klaar zijn voor de ingangsproeven van het Belgische leger. Even intens als de opleiding voor de Special Forces wordt het niet, maar het schema is goedgevuld. Wie bij het leger wil, moet namelijk slagen voor drie oefeningen: push-ups, sit-ups en lopen. Wil u paracommando worden, dan komen pull-ups daar ook nog bij.

Het trainingsschema wordt vanaf 13 januari per mail verstuurd naar iedereen die zich heeft ingeschreven. Sportarts Ruud Van Thienen geeft tips om de oefeningen op de juiste manier uit te voeren én om ook na het trainingsschema te blijven sporten.

Wie zich wil inschrijven kan dat op de website van één.

Source: Belgian Defence News, VRT Nws