‘Kamp Waes’ met 1,64 miljoen kijkers het populairste programma van het weekend

14/01/2020, 03:27
Aflevering 5 van Kamp Waes met Tom Waes en Operator Fly van de Belgische Special Forces
© VRT

‘Kamp Waes’ is wederom de grote kijkcijferoverwinnaar van het weekend. Gemiddeld 1.641.935 kijkers stemden zondagavond af op één. Daarmee is deze vijfde aflevering voorlopig de op één na best bekeken aflevering van de reeks. Enkel de vierde aflevering deed het beter, met net geen 1,7 miljoen kijkers.

Al sinds de start van het programma is ‘Kamp Waes’ het favoriete zondagavondprogramma van de Vlaming. In het programma daagt Tom Waes 15 ‘gewone’ burgers uit om een week lang opgeleid te worden door de Special Forces van het Belgische leger. Geen lachertje, zo blijkt. Zelfs doorwinterde marathonlopers hebben in het Eén-programma alle moeite om de elitesoldaten bij te benen.

100.000 inschrijvingen voor “Start to Kamp Waes”

De Vlaming is duidelijk klaar om zijn goede voornemens om te zetten in daden: zo’n 100.000 mensen schreven zich in voor ‘Start to Kamp Waes’, een trainingsschema waarin je in acht weken tijd klaargestoomd wordt voor de fysieke proeven van het Belgisch leger. Het eerste schema is ondertussen verkrijgbaar.

Twintig minuten joggen en vier krachtoefeningen: op een halfuurtje tijd voltooi je zo het eerste trainingsschema van ‘Start to Kamp Waes’. Dat werd opgesteld door dokter Ruud Van Thienen, die als sportarts met Team Belgium naar de Olympische Spelen ging en Victor Campenaerts bij zijn werelduurrecord begeleidde. Een man die dus weet waarover hij het heeft.

Wie het schema drie keer per week volgt – met telkens een rustdag tussen – zou na acht weken klaar moeten zijn om de fysieke toelatingsproeven van het Belgisch leger te kunnen halen. Zo’n 100.000 Vlamingen schreven zich al in.

Source: Belgian Defence News