Jongste vaandeldrager van het land krijgt exclusieve rondleiding bij Marine

29/12/2015, 06:37
Seppe Van Loo in de stuurhut

Seppe Van Loo (11) kreeg gisteren een exclusieve rondleiding in de marine van Zeebrugge. De jongste vaandeldrager van het land was al op verschillende herdenkingsplechtigheden te zien in het hele land en droomt van een carrière bij de zeemacht. “Na deze rondleiding ben ik nog meer overtuigd dat ik marinier wil worden.”

Seppe van Loo (11) uit Wervik beleefde gisteren samen met vader Filip Van Loo de dag van zijn leven. Gedurende twee uur kreeg hij een exclusieve rondleiding doorheen de volledige marinebasis in Zeebrugge.

“Het is mijn droom om later bij de marine te gaan”, aldus Seppe bij aanvang bij de rondleiding. De jonge knaap is al geruime aangesloten bij de marinekadetten van Oostende, een jeugdbeweging voor jongeren die geïnteresseerd zijn in de activiteiten van Defensie op het water, maar droomt van meer.

“Sinds hij vorige zomer werd uitgenodigd om eens een dag op bezoek te komen in Oostende, is hij blijven gaan. Het is leuk om hem zo ambitieus te zien”, getuigt een trotse papa. “Het verlies van zijn grootvader heeft wel indruk gemaakt. Het was traditie om elke keer naar zijn opa te bellen en zijn avonturen te vertellen. Seppe was altijd blij als hij zijn pépé trots kon maken.”