Indrukwekkende oefening van paracommando's in Zichem

27/02/2019, 11:56
Het Belgisch Special Operations Regiment aan het werk
© holahageland

De paracommando’s van Tielen voerden gisteravond een indrukwekkende oefening uit aan de Maagdentoren in Zichem. Er daagde heel wat volk op om hen aan het werk te zien.

De Maagdentoren in Zichem was voor één avond een vijandige commandopost. De 22ste compagnie van het derde bataljon Parachutisten uit Tielen moesten die zien onschadelijk te maken en daar kwam heel wat bij kijken. De para’s daalden met touwen af uit helikopters, schoten met losse flodders op hun “vijand” die nadien ook netjes moest blijven liggen, en slopen dichterbij met speciale nachtvisie-brillen.

“Wij zijn een snel inzetbare eenheid, dus wij moeten erg veel trainen voor het geval dat we plots zouden moeten vertrekken. Deze oefening traint veel verschillende aspecten van zo’n actie”, zegt adjudant-chef Dirk Biemans.
Veel toeschouwers

De oefening kon ook op veel toeschouwers rekenen. “Mijn zoon zit bij de para’s, dus we wilden wel eens weten wat hij eigenlijk doet. En dit is veel interessanter om te komen bekijken dan één of andere controlepost in Brussel”, aldus een van de omstanders.

Source: Radio 2