Deze week in Humo: "Wat u niet ziet op tv: de geheime beelden van 'Kamp Waes'"

20/01/2020, 06:50
Ex-operator Stijn Swijns en Mathieu in Kamp Waes
© VRT

Het succes van ‘Kamp Waes’ kent geen grenzen: al meer dan 100.000 nieuwsgierigen schreven in voor ‘Start to Kamp Waes’, de aan de tv-reeks verwante cursus autosadisme. En ook het programma zelf, dat als geen ander aantoont dat algemene dienstplicht overbodig is zolang je strijdkrachten maar over een uithangbord als Tom Waes beschikken, blijft elke zondagavond lonken richting kijkcijferrecords. Via een microfilm, op rectale wijze Kamp Waes buitengesmokkeld, kon de Humo-redactie beslag leggen op de beelden die het scherm níét haalden: een ontnuchterende inkijk in de Special Forces-opleiding op Eén.

  • Tijdens het zoveelste evaluatiegesprek wordt kandidaat Xander nog maar eens zwaar op de korrel genomen door de instructeurs, die hem voor de voeten gooien noch over een ruggengraat, noch over een eigen wil te beschikken. Xander, vastbesloten hun ongelijk te bewijzen, verweert zich helaas door volledig akkoord te gaan.
  • Een zeldzaam verschijnsel in ‘Kamp Waes’: bij een camouflageopdracht verkeert instructeur Fly in zijn nopjes wanneer hij ziet hoe vernuftig de kandidaten zich vermomd hebben. Vooral de takjes – mét bessen – op hun helmen, en het aangebrachte mos op hun bottines vindt hij bijzonder overtuigend.
Source: Humo