Defensie zet 12-tal ambulanciers en verpleegkundigen in bij grootschalige testcampagne in Sint-Truiden

22/01/2021, 19:38
Defensie vervoert Limburgse patiƫnten met militaire ambulances tot in Oost-Vlaanderen
© Defensie
Shares176

Defensie gaat morgen meehelpen bij de massale testing op de Britse variant van het coronavirus in Sint-Truiden. Tien ambulanciers en twee verpleegkundigen worden in het minitestcentrum van de stad ingezet op vraag van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Defensie zal de ambulanciers en verpleegkundigen de hele dag inzetten om samen met de andere medische diensten ter plaatse massaal mensen te testen. In het minitestcentrum in de Trudosporthal van Sint-Truiden zullen zaterdag leerlingen, leerkrachten en hun ouders worden getest van verschillende scholen waar de Britse coronavariant de ronde doet. Bedoeling is om een verdere verspreiding van die Britse variant in de kiem te smoren.

“Ik wil het defensiepersoneel uit de grond van mijn hart bedanken om na al die maanden nog altijd meteen klaar te staan om te hulp te schieten waar onze steun wordt gevraagd”, aldus minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). “Defensie heeft haar rol als strategische reserve voor ons land meer dan ooit bewezen tijdens deze ongeziene gezondheidscrisis, en zal die rol blijven spelen zolang haar hulp nodig is om ons land uit deze crisis te helpen.”

Source: VRT Nws