Defensie start volgende week haar jaarlijkse oefening

20/04/2021, 21:32
Gemotoriseerde Brigade
© Defensie
Shares233

Het Belgische leger organiseert van 26 april tot 7 mei zijn jaarlijkse oefening. Dat laat Defensie  weten. De oefening vindt deze keer in Oost- en West-Vlaanderen plaats.

Aanvankelijk was het de bedoeling om samen met Frankrijk te trainen. Vanwege de coronacrisis wordt de oefening echter herleid tot een kleinschaliger initiatief, zonder buitenlandse partners.

Een vierhonderdtal militairen en honderd voertuigen van verschillende eenheden – voornamelijk van de Gemotoriseerde Brigade uit Leopoldsburg – nemen deel aan de oefening. Ook de Luchtcomponent en de Medische Component tekenen present.

De militairen zullen onder meer trainen op patrouilles, beveiliging van gevoelige punten, escorte van konvooien, anti-terrorismeacties en medische evacuaties. Omwille van corona wordt het contact met de bevolking zo veel mogelijk vermeden. Er wordt wel gebruikgemaakt van de openbare weg, dus het is mogelijk dat er deze week al militaire voertuigen opduiken als voorbereiding op de start van de oefening, waarschuwt Defensie.

Source: Belga