Defensie spendeerde al meer dan 650.000 euro aan jacht op Jürgen Conings

16/06/2021, 07:56
Beroepsmilitair Jurgen C.
Shares168

De jacht op de gewapende militair Jürgen Conings heeft het leger, dat zelf ook direct betrokken is bij de zoektocht, op een maand tijd al meer dan 650.000 euro gekost. Dat schrijft Le Soir vandaag. Defensie biedt ondersteuning aan de politie op het gebied van inlichtingen, maar ook wat manschappen en materieel betreft.

De uitgaven omvatten vooral de materiaal- en brandstofkosten, maar ook de extra premies die aan de soldaten (die soms in het weekend worden gemobiliseerd) worden betaald. Daarnaast stelde Defensie in het kader van het onderzoek verschillende pantservoertuigen ter beschikking, evenals een NH90-gevechtshelikopter.

De 46-jarige Jürgen Conings verdween op maandag 17 mei nadat hij wapens en munitie had meegenomen uit de kazerne van Leopoldsburg. Hij heeft zijn pijlen onder meer gericht op viroloog Marc Van Ranst, die met zijn gezin in een ‘safehouse’ werd geplaatst. Na diverse grootschalige zoekacties blijft Conings vooralsnog onvindbaar.

Na meer dan drie weken leek vorige week een eerste echt spoor gevonden te zijn. Een zwarte rugzak, gevuld met jachtmunitie, medicijnen en proviand. Het federaal parket is “80 tot 90% zeker” dat die van Conings is. Dat kan erop wijzen dat de militair zwaarder bewapend is dan eerst gedacht door de speurders.

Source: Belga