Defensie haalt vijftigtal militairen terug uit operatie New Nero (Niger) na coronabesmetting

13/01/2021, 20:04
Belgische Special Forces
Shares417

Defensie haalt een vijftigtal Belgische militairen terug uit operatie in Niger. Een twintigtal van hen testte positief op het coronavirus. 

De militairen in kwestie worden sinds eind oktober ingezet in Maradi, een stad in het zuiden van Niger, in het kader van de bilaterale operatie New Nero. Een twintigtal Belgische militairen testte er positief op COVID-19, meldt Defensie. Uit voorzorg wordt een dertigtal andere militairen, die in nauw contact stonden met hun besmette collega’s, ook gerepatrieerd.

De militairen worden bij hun terugkeer in België ondergebracht in een hotel om daar hun quarantaine uit te zitten. In dat hotel zullen geen andere gasten aanwezig zijn, verzekert Defensie. Er wordt medische opvolging voorzien en de militairen zullen worden getest volgens de richtlijnen van Sciensano, klink het.

De operatie New Nero wordt tijdelijk opgeschort, ook al zijn de negatief geteste militairen en de collega’s bij wie het risico op besmetting miniem is, in Niger gebleven. Er wordt een speciale ploeg naar Maradi gestuurd om het kamp te ontsmetten voor wanneer de volgende ploeg aankomt, later deze maand.

Source: De Morgen