Defensie gaat binnenkort 2.500 militairen aanwerven via rekruteringsconsulent SD Worx

3/02/2021, 16:00
Belgisch leger rekruteerde vorig jaar meer dan 2.000 kandidaat-militairen
© Saffraanberg
Shares356

Defensie werft binnenkort 2.500 militairen aan en werkt daarvoor via een meerjarig samenwerkingscontract met SD Worx Staffing Solutions. Dat maakt het HR-bedrijf bekend in een persbericht.

Defensie werkt voor de rekrutering van militairen al samen met de arbeidsbemiddelingsdiensten VDAB, Le FOREM en Actiris. Omdat nog nooit zo veel nieuwe medewerkers tegelijk werden aangeworven, kiest Defensie voor een samenwerking met SD Worx als rekruteringspartner.

Dominiek Saelens, verantwoordelijke voor jobmarketing bij Defensie, verduidelijkt dat de selectie door SD Worx zich beperkt tot het aftoetsen van enkele criteria, zoals leeftijd, nationaliteit en fysieke aspecten. “De 160 consulenten zullen sollicitanten actief aanspreken en na een eerste screening doorverwijzen naar het Informatiecentrum van Defensie in hun provincie voor het opstarten van de sollicitatie- en selectieprocedure”, aldus Saelens.

Het gaat om de rekrutering van militairen in de ruimste zin van het woord: soldaten voor de infanterie, matrozen voor de marine, maar ook medische specialisten, technici, ICT’ers, luchtverkeersleiders, piloten, ingenieurs en magazijniers.

Source: Belga