Deelnemer Kamp Waes tijdens opnames aan dood ontsnapt

8/01/2020, 11:54
Deelnemer David van Kamp Waes
© VRT

Kamp Waes is een ware hype, maar ouderdomsdeken David houdt een heel wrang gevoel over aan het programma. Niet alleen was er het conflict met instructeur Stijn, maar bovendien liet de 44-jarige David bijna het leven tijdens het programma. “Ik ben bijna gestorven tijdens de opnamen,” onthult David in Dag Allemaal.

Tijdens de nachtdropping in de derde aflevering liep het bijna fout af voor David. “Ik nam het risico om door een moeras te stappen, met alle gevolgen vandien,” vertelt David. “Ik ben er in een metersdiepe veenput vol water gevallen. Ik ging kopje onder met een rugzak van dertig kilo plus mijn wapengordel aan,” doet de deelnemer van Kamp Waes zijn verhaal. “Ik raakte niet terug boven water en probeerde me via de modderige kant van die put omhoog te trekken, maar dat lukte me niet.”

David geeft toe dat hij op dat moment zijn leven zag voorbijflitsen en dacht dat het gedaan was met hem. Bovendien was hij daar helemaal alleen en zou het een hele tijd geduurd hebben vooraleer ze zijn lichaam gevonden zouden hebben, mocht hij daar verdronken zijn.

Uiteindelijk slaagde David erin met “een soort instinctieve oerkracht” er toch uit te geraken. “Daar lag ik dan, compleet uitgeput, over mijn toeren en kletsnat bij amper drie graden,” besluit David.

Source: Showbizzsite