De hulpdiensten moesten z’n verloren voorwerpen terugvinden en zelfs het leger werd ter plaatse geroepen: man (50) riskeert jaar cel voor tientallen telefoontjes naar de noodcentrale

25/02/2021, 17:16
Bruxelles: un incident de tir s'est produit dans un bâtiment de l'armée

Een 50-jarige man uit Bredene riskeert een jaar cel, omdat hij onophoudelijk belde naar de noodcentrale. F.D. vroeg de hulpdiensten om verloren voorwerpen te helpen terugvinden en eiste zelfs dat het leger ter plaatse zou komen.

De vijftiger bestookte de noodcentrale in 2016 en 2020 met tientallen telefoontjes. De ene keer had hij medische problemen, de andere keer kreeg hij de deur van z’n woning niet meer open. F.D. belde volgens het parket ook voor verloren voorwerpen, bij de minste discussie op café of voor tussenkomsten van de deurwaarder waar hij niet mee akkoord was. Vorig jaar eiste hij zelfs dat het leger ter plaatse zou komen.

De telefoontjes van F.D. gingen zo ver dat de noodcentrale uiteindelijk besloot om het telefoonnummer van de man te blokkeren. Ook het Openbaar Ministerie vond het welletjes en bracht hem donderdagmorgen voor de correctionele rechtbank. De Bredenaar kwam echter niet opdagen voor z’n proces. Hij riskeert bij verstek 1 jaar cel.