BREAKING: Coronabesmetting vastgesteld aan boord van Belgisch Marinefregat Leopold 1

25/03/2020, 04:32
Fregat F930 Leopold 1 van de Belgische marine
© Wikipedia

Aan boord van het fregat Leopold 1 van de Belgische marine is een besmetting met het coronavirus vastgesteld.Vrijdagochtend keert het fregat vroegtijdig terug naar thuishaven Zeebrugge van een opdracht voor het Franse vliegdekschip Charles de Gaulle. De besmette militair werd een paar dagen geleden al aan land gebracht, in het Nederlandse Den Helder.

“Ondanks al de door Defensie genomen voorzorgsmaatregelen is een geval van besmetting bevestigd”, meldt Defensie. Het medisch team aan boord heeft voor een screening en controlemaatregelen gezorgd.

Voor de aankomst in Zeebrugge, gepland dus voor vrijdagochtend, zullen zowel voor het personeel als het schip “alle noodzakelijke gezondheidsvoorzorgsmaatregelen genomen worden”, klinkt het nog. Alle bemanningsleden kunnen hun familieleden en naasten informeren.

De F930 Leopold 1 is een van de twee fregatten waarover de Belgische marine beschikt – de F931 Louise-Marie is het andere. Eind februari vertrok het voor een twee maanden durende missie, met verschillende oefeningen in de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan en de Noordzee. De terugkeer stond normaal op 24 april gepland.

Source: Belga