Belgische leger koopt Antwerpse drones

25/02/2019, 04:56
Belgisch leger koopt drones bij Aerialsolutions in Antwerpen

De Belgische Defensie heeft een open meerjarige overeenkomst gesloten met het Antwerpse Aerialsolutions voor de aankoop en onderhoud van ‘commercial of the shelf’-drones. Het contract omvat ook de opleiding van een zestigtal drone-operatoren.

Deze nieuwe drones hebben als doel om te onderzoeken hoe deze apparaten geïmplementeerd kunnen worden in de structuur van Defensie en bij welke toepassingen ze een ondersteunende rol kunnen spelen. Een eerste batch van 25 toestellen is ondertussen al bij het leger aan de slag door Aerialsolutions. Deze Antwerpse kmo levert sinds 2013 professionele dronesystemen van merken als DJI Enterprise, Flyability en Flir aan bedrijven, industrie en overheid.

Aerialsolutions verwacht een gestage groei van de dronemarkt in België, onder meer door nieuwe, aankomende Europese regelgeving. Daardoor zullen er meer toepassingen doorontwikkeld worden, bijvoorbeeld in de landbouw en de logistieke sector waarbij momenteel het sproeien en vervoeren van goederen met een drone nog verboden zijn.