Belgisch regiment voor speciale operaties gaat in Gabon trainen op tropische omstandigheden

9/11/2019, 01:38
Tropical Storm: Belgisch regiment voor speciale operaties gaat trainen in Gabon

Na twee eerdere succesvolle edities in 2015 en 2017, maakt defensie zich klaar voor een nieuwe doorgedreven training van zijn speciale eenheden in het Afrikaanse land Gabon.

De oefening, die Tropical Storm werd gedoopt, vindt plaats van 14 november tot 16 december en is voornamelijk gericht op het trainen van de bijzondere tactieken en technieken die gepaard gaan met het uitvoeren van speciale operaties. Ook zullen de militairen trainen op technieken en procedures voor moeilijke klimatologische omstandigheden om het leger voor te bereiden op eventuele evacuatieoperaties in een tropische omgeving.

In totaal zullen zo’n 800 Belgische militairen aan de oefening deelnemen. Het merendeel is afkomstig van het Special Operations Regiment (SORegt), dat de paracommando’s en de special forces huisvest. Naast de elitetroepen van defensie nemen ook leden van de land-, lucht en medische component deel, met zo’n 150 voertuigen, vier A109 en NH90-helikopters, drie C-130 transportvliegtuigen en een dozijn zodiac-boten.

Source: Le Vif, Belgian Defence News