Belgian Beast verovert Arizona

7/11/2017, 09:04
Belgian Air Force C-130
© Défense (Daniel Orban)

Beeld je in: duizenden vierkante kilometers desolaat oefenterrein, aansluitend een militaire luchthaven en daarbij het hele jaar door een warm woestijnklimaat. Zou dit niet de ideale trainingslocatie zijn? Dat dachten de mensen van het Trainingscentrum voor Parachutisten en de 15 Wing ook. Daarom trokken ze van 13 februari tot 12 maart naar het Amerikaanse Yuma, vlakbij de Mexicaanse grens, voor Belgian Beast, een oefening in tactische luchtinfiltratie.

Net buiten Yuma in de staat Arizona is het Marine Corps Air Station de place to be voor trainingen van Amerikaanse mariniers. De locatie en de trainingsmogelijkheden zijn echter zo gunstig, dat nu ook buitenlandse eenheden hun weg naar de basis hebben gevonden. Al enkele jaren trekken leden van de Special Forces Group (SFG) en het peloton pathfinder, die landings- en dropzones verkennen en markeren, naar hier om hun valschermbrevetten te vernieuwen.

Dit jaar nam het Trainingscentrum voor Parachutisten uit Schaffen de organisatie op zich. De bedoeling was dan ook om zo veel mogelijk mensen te laten profiteren van deze trainingsmaand. Voor de operatoren SFG en de pathfinders stonden verschillende valschermsprongen op het programma, op grote en zeer grote hoogte, met en zonder zuurstof en dat zowel bij dag als bij nacht.

Source: DG Com