Bataljon Artillerie: “Barelen Groot Schietveld gesaboteerd”

15/06/2020, 18:30
Groot Schietveld Bataljon Artillerie
Het Bataljon Artillerie heeft maandagmorgen vastgesteld dat een aantal barelen aan de rand van het  militair domein Groot Schietveld opzettelijk beschadigd zijn.  “Dit tolereren we absoluut niet”, klinkt het resoluut.
Het Bataljon Artillerie maakte afgelopen weekend in een bericht bekend dat ze een toegangsweg tot het militair domein Groot Schietveld heeft afgesloten omdat heel wat recreanten te ver van het pad afweken en zelfs militaire oefeningen verstoorden. Er is nu wel een gesprek met de gemeente om toch tot een oplossing te komen.

Tot onze verbazing hebben we vandaag moeten vaststellen dat verschillende barelen onbruikbaar gemaakt waren langs de rand van het domein, in de omgeving van de Braboplas.” Zo stelt het bataljon in een mededeling.

Deze barelen kon men niet onmiddellijk meer openen door de sabotage. Dit is niet alleen LEVENSGEVAARLIJK voor de gebruikers van het militair domein maar misschien nog meer voor de OMWONENDEN.

Als er brand uitbreekt, als er een medisch incident plaatsvindt, als er om gelijk welke reden hulpdiensten op het terrein moeten zijn dan dienen ze de barelen zo snel mogelijk te kunnen openen. Dit is ook voorzien in verschillende noodplannen.

Sabotage, waarbij men nog eerder de omwonenden in gevaar brengt dan de gebruikers van het terrein, tolereren wij absoluut niet!
” aldus nog de berichtgeving.

Source: HLN