Acht F-16’s simuleren luchtgevecht voor koningsbezoek vliegbasis Kleine-Brogel

24/06/2020, 13:28
F-16's van de Belgische luchtmacht tijdens een QRA

Vandaag bracht Koning Filip een bezoek aan de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel. Voor Zijne Majesteit was het een terugkeer naar zijn oude liefde. Tussen 1978 en 1981 volgde de koning immers onderwijs aan de Militaire School in Brussel en kreeg hij een passie voor de luchtvaart.

De koning behaalde aan de Militaire School verschillende vliegbrevetten en het brevet van parachutist. Bovendien staat hij bekend omwille van zijn interesse voor jachtvliegtuigen en gevechtspiloten. Daarnaast was hij een tijd lang in het bezit van zijn eigen helikopter, die hij inmiddels heeft verkocht.

De koning had bij zijn bezoek in Noord-Limburg zoals het hoort een mondmaskertje bij en droeg dit om wanneer hij binnen in contact kwam met zijn medemens. Tijdens zijn bezoek kreeg hij uitleg over de manier van werken op de vliegbasis en bij Defensie. Basiscommandant Jeroen Poesen wees de koning overal de weg. Daarnaast werd er voor Koning Filip ook een simulatie uitgevoerd van acht F-16’s tijdens een luchtgevecht.

Meer op: hln.

 

Source: Het Laatste Nieuws (Birger Vandael)