Aantal corona-besmettingen in militair opleidingscentrum Saffraanberg opgelopen naar 28

29/10/2020, 08:40
Rekruten van de koninklijke militaire school houden kaartleesoefening
© Saffraanberg
Shares139

Deze week zijn er 28 besmettingen vastgesteld in Saffraanberg. Vorige week waren er dat 24. Het aantal leerlingen in thuisquarantaine is dan weer gezakt. “Van 186 vorige week tot nu 144”, zegt kolonel Hinnekens.

De maatregelen in de nationale onderofficierenschool Saffraanberg zijn vergeleken met vorige week nog verder verscherpt. “Een mondmasker in de klas was niet opgelegd zolang de afstand tussen eenieder meer dan anderhalve meter was. Nu is er, ondanks die anderhalve meter of meer, toch een mondmaskerplicht”, licht kolonel Thierry Hinnekens toe, directeur van Saffraanberg.

Gisteren waren er 144 leerlingen in thuisquarantaine, zes in quarantaine op school in afwachting van hun testresultaat. “De cijfers stabiliseren zich licht. Vorige week zijn tot 186 leerlingen naar huis gestuurd om in quarantaine te gaan”, zegt Hinnekens.

Saffraanberg is een tweetalige school voor kandidaat-onderofficieren. Vooral de Franstalige compagnies zijn getroffen. Hinnekens: “Van de 144 leerlingen die nu in thuisquarantaine zitten, zijn er 103 Franstalig.”

Overweegt Defensie om militaire scholen als Saffraanberg en de KMS (voor officieren) te sluiten in deze tweede golf? “Voor Defensie is basisvorming, naast operaties, een van de topprioriteiten. Maar vrijdag zou hierover toch topoverleg zijn”, zeht Hinnekens.

Admiraal Michel Hofman, stafchef van Defensie, antwoordt desgevraagd: “Er is nog geen sprake van om instellingen van Defensie te sluiten.”