Doorbraak in reconversiedossier militaire basis Koksijde

10.03.2019 0 1041

Seak King op de Luchtmachtbasis van Koksijde

Afgelopen vrijdagvoormiddag waren de burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche, gedeputeerde Sabien Lahaye Battheu en volksvertegenwoordiger Vincent Van Quickenborne in Brussel te gast bij Minister van Defensie Didier Reynders. Daar werd duidelijk dat er schot komt in het dossier van de reconversie van de Luchtmachtbasis van Koksijde.

"We kregen vrijdag  de kans om onze plannen nog eens grondig toe te lichten", zegt burgemeester Vanden Bussche. "Het dossier van betaalbare woningen, de herlokalisatie van onze gemeentelijke diensten, het toekomstige bedrijventerrein, de fietssnelweg en de talloze recreatiemogelijkheden kwamen aan bod".

Minister Reynders gaf aan dat het dossier beslissingsrijp is en er op korte termijn concrete communicatie volgt. "We mogen gerust van een doorbraak spreken", vervolgt de burgemeester. "Ik wens van deze gelegenheid gebruik te maken om schepen en voormalig gedeputeerde Guido Decorte, de provinciale diensten Ruimtelijke planning en Stedenbouw en mijn gemeentelijke dienst Stedenbouw heel erg te bedanken. Zij hebben zich bijzonder hard ingezet om dit dossier vooruit te stuwen.”