Nieuwe weerman van Eén is....officier in het Belgisch leger

06.02.2019 0 352

Bram Verbruggen (midden) is de nieuwe weerman van Het Journaal op Eén
VRT

Vanaf vandaag krijgen Frank en Sabine er tijdens de weerberichten op één een collega bij: weerman Bram Verbruggen maakt vanmiddag zijn debuut op televisie, net na ‘Het journaal’. Hij presenteert voor het eerst ‘Het weer’ na ‘Het journaal’ van 13 uur, en is ook ‘s avonds te zien na het nieuws van 19 uur. En de nieuwe weerman heeft al een bijzonder parcours achter de rug.

Eén komt op de proppen met een opmerkelijke nieuwe weerman. De 31-jarige uit Langdorp combineert zijn job als weerman immers met die van officier in het Belgisch leger. Tot voor kort werkte Bram als weerkundige op de meteorologische dienst bij Defensie. “Daar deed ik allerlei weerkundige metingen en voorspellingen voor onder meer parachutisten, piloten van de C130 en de marine. Wolkenhoogten en windsnelheden zijn daarbij heel belangrijk”, zegt de nieuwe weerman die vijf jaar militaire school doorliep en zich in meteorologie specialiseerde.

Maar toch komt het feit dat de 31-jarige Bram uit Langdorp nu naast Frank en Sabine komt te staan, niet uit de lucht gevallen. Hij is sinds november immers al aan het werk als weerman bij jongerenzender MNM, waar hij afwisselend met Frank het weerpraatje verzorgt. De perfecte voorbereiding vindt hij zelf. “Dankzij MNM kon ik al wat ervaring opdoen als weervoorspeller voor een groot publiek. Het is een logisch traject voor mij: eerst MNM, nu Eén. Ik kijk ernaar uit! Nu gewoon nog wat oefenen op het zinnetje: “Morgen is Frank er weer met meer weer!’” lacht hij.

Enthousiast en een beetje angstig

Bram was ook al actief op de weerdienst in het Verenigd Koninkrijk, maar nu is hij dolblij om met het meteorologisch team van de VRT te kunnen werken. “Er was meteen een klik met Frank en Sabine. Weermensen onder elkaar, hè... Ze zijn echt supercollega’s! Zij stonden mij tijdens de opleiding enorm bij”, reageert de nieuwe weerman enthousiast.

De meteoroloog beseft maar al te goed dat hij een belangrijke rol gaat spelen. “Honderdduizenden mensen plannen hun weekend in functie van wat wij zeggen. Dat is beangstigend maar ook motiverend. Ik krijg nu al meerdere keren per dag de vraag: ‘Bram, wat voor weer krijgen we vandaag?’ Het antwoord is simpel: ik vertel het je graag op MNM en op Eén!” lacht hij.

Weerman en meer

Bram zal één keer per week te horen zijn in ‘Het weer’ en zal ook op andere vlakken Frank en Sabine bijstaan. “Het vak van weerman is een vak dat evolueert. Frank en Sabine zijn naast weerman en -vrouw ook experten. Om die reden worden zij steeds meer geconsulteerd met onder andere vragen over de gevolgen van de klimaatopwarming. Bram zal hen vanaf nu nog meer in die nieuwe rol versterken”, klinkt het bij de VRT.